Тракия - уикенд

1
Дни

Този кратък маршрут е един перфектен избор да избягате от натовареното си ежедневие и да се отдадете на сетивата си!

Обиколката включва:

 • 2 нощувки на база полупансион;
 • транспорт;
 • дегустации в 5 изби:
  • Вила Юстина;
  • Тодорофф;
  • Старата изба;
  • Драгомир;
  • Нерагора;
 • туристически застраховки;

Ще пътуваме и дегустираме заедно един традиционен регион и стил, с иноваторски подход във виноправенето, който се събуди в последните години и прие в пазвата си интересни винени проекти, умело запазвайки автентичния си облик. 

Стартираме в петък сутрин от София, посещаваме по две изби на ден, наслаждаваме се на природата и културните традиции и се завръщаме в неделя вечер, изпълнени с нови винени впечатления от България, позитивни емоции и нови идеи.

Кога?: 5.06.2015 (петък) до 7.06.2015 (неделя)
За кого?: за всички винолюбители, които могат да си вземат един свободен петък от седмицата и да открият нова винена територия 
Къде?: Западни Родопи и Пловдив

Тръгваме ли?

ЦЕНИТЕ СА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ПО СЛУЧАЙ ПЪРВАТА НИ ОБИКОЛКА 

Брой хора Единична стая Двойна стая
7 580лв. 530лв.
6 605лв. 555лв.
5 640лв. 590лв.
4 690лв. 640лв.

 

 • Посочените цени са крайни на човек и включват на практика ВСИЧКО: транспорт, посещения и дегустации във всички винарни (дегустират се изключително и само среден и висок клас вина), нощувки, закуски и вечери, туристическа застраховка.
 • Възможност за конфигуриране на обиколката и с по-голям брой хора.
 • При потвърждение се заплаща предварително 50% от сумата, като останалите 50% се заплащат не по-късно от 21 календарни дни преди началната дата.
 • Цената не включва единствено обяд (който в повечето случаи е излишен при толкова мили винарни-домакини).
 • Пълно възстановяване на сумата при анулация до 21 календарни дни преди началната дата;
 • Възстановяване на 70% от сумата при анулация до 7 календарни дни преди началната дата;
 • При по-късна анулация се възстановява 30% от сумата.

България и Гърция: история, море и ароматни вина

51
Дни

X

ДЕН 1

Потегляне от София и посещаване на изба "Вила Юстина", намираща се в с.Устина. Посещаване на лозята, сред които бихте могли да се насладите на страхотни гледки, разходка в избата и дегустация на пет вина. Отпътуване за Брестовица и настаняване в шато "Тодорофф". Запознаване с избата и вечеря съпроводена от дегустация на пет вина.

Общо километри за деня - 160км.

X

ДЕН 2

Закуска. Отпътуване за Пловдив и обиколка на "стария град" включваща посещаване на: "Къща Хиндлиян", "Балабанова къща", античен римски театър, етнографски музей. Посещаване на изба "Драгомир" и дегустация на пет вина. Настаняване в хотел "Seven Hills" и вечеря в ресторант в Пловдив.

Общо километри за деня - 30км.

X

ДЕН 3

Закуска и отпътуване за изба "Загрей" (в близост до гр.Първомай). Посещаване на лозята и избата, след което дегустация на пет вина (изба посветена на производството на вино от типичния български сорт "мавруд"). Отправяне към изба "Мидалидаре" в с.Могилово (близо до Стара Загора), разходка из прекрасната материална база и дегустация на пет вина. Отпътуване за хотел "Армира" в Старозагорски бани и вечеря в хотела.

Общо километри за деня - 130км.

X

ДЕН 4

Закуска и потегляне за изба "Едоардо Миролио", намираща се в с.Еленово (близо до Нова Загора). Обиколка на избата и дегустация на седем вина, между които и пенливо. Следващата спирка е в изба "Ветровити хълмове". Разглеждане на избата и дегустация на пет вина. След дегустацията потегляне за хотел "Аглика палас", намиращ се в непосредствена близост до язовир Жребчево, и вечеря в хотела.

Общо километри за деня - 170км.

X

ДЕН 5

Закуска и заминаване за изба "Братанови" в гр.Харманли. Дегустация на шест вина в компанията на гостоприемните домакини. Следващата спирка е изба "Кастра Рубра" в с.Коларово. Обиколка на тази внушителна изба и дегустация на пет вина. Отпътуване за къща за гости "Дивата ферма" в с.Горно поле и вечеря приготвена изцяло от био продукти.

Общо километри за деня - 140км.

X

ДЕН 6

Закуска и отпътуване за с.Мезек и посещаване на едноименната средновековната крепост. Следва посещаване на изба "Катаржина", обиколка на огромната материална база и дегустация на шест вина. Следва посещение на една малка семейна изба като контраст с предходната - изба "Мезек". Разглеждане на избата и дегустация на четири вина. Потегляне към гр.Ивайловград и посещаване на античната римска вила "Вила Армира". След тази запомняща се забележителност отпътуване към гр.Момчилград и настаняване в хотел "Маказа" и вечеря.

Общо километри за деня - 210км.

X

ДЕН 7

Закуска и отпътуване за република Гърция и посещаване на изба "Biblia chora". Обиколка на избата и дегустация на пет вина. Посещение на древния град Филипи, след което отпътуване за хотел "Villa Nickolas", намираща се на брега на морето. Свободно време и вечеря.

Общо километри за деня - 280км.

X

ДЕН 8

Закуска и напът за България посещаване на изба "Wine art". Обиколка на избата и дегустация на пет вина. Следва пътуване до София през граничен пункт "Илинден". Пристигане в София и с това за съжаление приключване на пътешествието.

Общо километри за деня - 350км.  

 

 


 

 

Брой хора Цена на човек в двойна стая Доплащане за единично настаняване
4 2 498 лв. 251 лв.
5 2 240 лв.
6 2 068 лв.
7 1 946 лв.

В цените са включени:

- 7 нощувки с включени закуски и вечери в 5 български и 1 гръцки хотели;

- Дегустации в 11 изби в България и 2 в Гърция;

- Частен транспорт с климатизиран минибус;

- Професионален енолог придружаващ групата през целия период;

- Входни такси;

- Туристическа застраховка за периода на обиколката.

 

Цена на човек в двойна стая при използване на самостоятелен транспорт и без професионален енолог - 1310лв.

*Всички упоменати цени са валидни до 15-то число на месец май и след 15-то число на месец септември.

1. След заявка за организация на обиколка се изисква 30% авансово плащане (в рамките на 5 работни дни).

2. Останалите 70% следва да се платят не по- късно от 40 работни дни преди началната дата на обиколката.

3. При анулация направена до 40 работни дни преди началната дата се удържат 50% от авансовото плащане.

4. При анулация / непреведен остатък при по- малко от 40 работни дни преди началната дата, таксата е 100% от внесената авансова сума и обиколката се счита за анулирана.

Мистичните Родопи

74
Дни

За нас

Divine Routes са Николай и Евгени. Водени от идеята да покажат България такава, каквато е - извън комерсиалността. Древна земя, люлка на цивилизацията!

Абонирай се за новини

Следвайте ни

За повече информация може да се свържете с нас и чрез социалните мрежи. Ще правим всичко възможно да ви държим в течение на всичко случващо се с и около нас!