България в центъра на ВИНЕНИЯ свят през 2016

DivineRoutes стартира, за да бъдем компетентни домакини!

Трябваше ни някакъв повод, за да стартираме DivineRoutes. Призвание или признание? Първото се случи естествено, а второто беше извоювано. 

 

Точно като по поръчка, за да ни върви като “по вино”. Пловдив ще бъде център на Винения Свят през май 2016. Световните винарски среди на Concours Mondial de Bruxelles и великите винени гуру-та признаха България, връчвайки домакинската щафета на Пловдив за пролетта на 2016. След нас в битката за домакинството финишираха тромави гиганти като Австралия, Чили, Аржентина, Испания и Франция. Защо ли? Да речем, че предимството е в лекотата на движенията и новаторството в подхода.

 

Независимо от причината успехът е факт, но ние, българските винолюбители, трябва да се постараем да бъдем компетентни домакини. Какъв по-добър повод от това да се мобилизираме и да стартираме с изграждането на достойна винена култура? И не, за да впечатлим експертите, когато ни посетят догодина, а заради самите себе си. И да си пожелаем до 2019 не само Пловдив да е културна столица, а България да стане желана винена дестинация.

DivineRoutes се случва точно навреме за голямото признание. Ние ще ви водим за ръка из винените дестинации на България, ше ви показваме скрити изби и ще дегустираме непознати или забравени локални сортове, а преди това имаме нелеката задача да се научим заедно на винена култура. Ще разберем колко важни са сетивата и как повечето винени експерти всъщност са хора, които познават себе си, усещанията си и най-важното: доверяват им се. Освен това пътуват и опитват! Защото всичко идва с практическото взаимодействие с предмета на изучаване. Просто и ясно. За да добиете повече увереност при дегустациите и за да се заредите със знания и умения за винените обиколки са нужни само няколко часа концентрация. Един от курсовете, които приготвихме е подходяш старт за прохождащи винолюбители, а друг за любопитни български винотуристи. А обиколките из България ще са нашата практика. 

Опознайте винена Тракия, преди световните винотърсачи да са го направили. През цялата следваща година ще можете да я опитвате с нас. Стартираме от 5 до 7 юни с първата си винена разходка в Пловдивско. Хващаме ли се за ръце?

За нас

Водени от идеята да покажат България такава, каквато е - извън комерсиалността. Древна земя, люлка на цивилизацията!

Абонирай се за новини

Следвайте ни

За повече информация може да се свържете с нас и чрез социалните мрежи. Ще правим всичко възможно да ви държим в течение на всичко случващо се с и около нас!