Топ винени дестинации в България

България е дестинация с много подходящи условия за отглеждане на грозде и за винопроизводство. Благодарение на 


 специфичните климатични и географски характеристики, тук е възможно отглеждането на много сортове винено грозде.

В България има няколко винени региона, всеки един от които е известен със своите вина - по-топлият Юг предлага повече червени вина, докато Северът е известен с белите си вина. Типичните български сортове Гъмза, Димят, Мавруд, Червен мускат, Памид и Широка мелнишка са много известни сред познавачите.

С повишаването на туристическия интерес към страната, голяма част от винарските изби започнаха да предлагат специални дегустации и уникални изживявания за своите гости. В този смисъл, някои винарни в България могат да бъдат сравнени с винените шато комплекси в Италия и Франция. И тъй, ако планирате ваканцията Ви да е посветена на виното, представяме накратко някои от най-предпочитаните дестинации за винен туризъм в България:

За нас

Divine Routes са Николай и Евгени. Водени от идеята да покажат България такава, каквато е - извън комерсиалността. Древна земя, люлка на цивилизацията!

Абонирай се за новини

Следвайте ни

За повече информация може да се свържете с нас и чрез социалните мрежи. Ще правим всичко възможно да ви държим в течение на всичко случващо се с и около нас!